Slavící Litvínov tuší ztráty. Na odchodu je trenér Hořava i hráčské opory

V Litvínově stále probíhají oslavy mistrovského titulu v hokejové extralize. Šéf Vervy Robert Kysela už spřádá plány na další sezónu. Do ní totiž půjde Verva bez několika opor. Odchází kouč Hořava. Na ledě budou nejspíš chybět i Francouz, Petružálek či Ručinský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz Litvínov zřejmě oputí, už má nabídky z KHL

Pavel Francouz Litvínov zřejmě oputí, už má nabídky z KHL | Zdroj: ČTK

První ztráta už je jistá: Do Švédska odchází trenér Miloslav Hořava. „Je svůj a potřebuje si odpočinout, dvě sezony trénoval naplno. Pevně věřím, že jednoho dne se zase vrátí a ještě někdy bude trénovat. Myslím, že je to především jeho zásluha,“ okomentoval Hořavův odchod manažer Litvínova Robert Kysela.

„Je strašně těžké ho někým nahradit. Je to jako nahradit Francouze, který pravděpodobně odejde. To bychom tu bránu museli zazdít. A u Hořavy to bude také strašně těžké,“ tuší generální manažer Litvínova.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mistovskou sestavu Litvínov neudrží. Otázkou je, kolik opor z týmu odejde, zjistili reportér ČRo David Kalvas

„Lepšího spolupracovníka bych si v životě nemohl najít. Pro mě je to člověk číslo 1. Respektuji jeho volbu,“ lituje kouč Radim Rulík, který u mužstva bude zřejmě pokračovat.

Hráčský kádr zřejmě opustí několik opor. „Vím, že Pavel Francouz má nabídky z KHL, ale myslím si, že by se mohl najít klub NHL, který by ho chtěl vyzkoušet. Připadá mi, že má na sobě magnety, to není možné,“ nepřestává se Kysela divit výkonům brankáře svého týmu.

Těžko se bude v týmu držet také útočník Jakub Petružálek. Ten ale pokračování nevyloučil. „Nikdy neříkám nikdy. Jsem realista a i tahle možnost tu je. Ale jsem člověk, který miluje výzvy, tohle mi nikdo neodpáře a uvidíme, kam mě vítr zavane,“ netuší své další působiště 30letý střelec.

Konec kariéry oznámil Jiří Šlégr. Martin Ručinský se zatím nevyjádřil. „Je trošku jako Jarda Jágr. Hokej je hrozně baví a myslím, že by mu chyběl. Budu se snažit, aby hrál. Za pozitivum považuji, že rezolutně neřekl, že končí,“ věří Robert Kysela v pokračování kariéry 44leté hrající legendy.

„Určitě to bude hodně zvažovat. Slavní hráči chtějí končit na vrcholu, ne nikde poplivaní,“ říká Robert Kysela.

HC Litvínov | Foto: Český rozhlas

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme