Šlégr pokračuje! Mám sen a ten mě žene na led

19. srpen 2014

Hokejista Jiří Šlégr chce i v novém extraligovém ročníku hájit barvy svého Litvínova. Slavný odchovanec severočeského klubu už trénuje s mužstvem a chystá se prodloužit svou bohatou kariéru.

Před více než rokem Šlégr opustil vrcholnou politiku a vrátil se tam, kde to má nejraději - na hokejový led. Za Litvínov nastoupil ve 28 zápasech, dal 2 góly a na 6 jich nahrál. "Samozřejmě záda jsou zatáhlý, protože je to změna pohybu. Ale cítím se líp. Mám za sebou přeci jen loňský rok a další letní přípravu. Ale až zápasy ukážou, jak to tělo bude snášet," přiznává olympijský vítěz, že je v lepší kondici než při loňském comebacku.

Loni návrat do zápasů nechtěl uspěchat, letos je to jiné. "Nechci opravdu říkat, že půjdu hrát v půlce sezóny. Rád bych začal od začátku, když to půjde. A když ne, tak budu čekat, až to půjde a trenéři se rozhodnou, že mě budou chtít postavit," řekl Šlégr.

Ten má představu, jak často by mohl být trenérům k dispozici. "Co jsem loni odehrál, tak jsme se s trenéry pak domluvili, že by bylo dobrý hrát dva zápasy za týden. Jakmile jsem jich hrál víc, objevovaly se problémy a rval jsem to přes sílu a bolest. To je zbytečný. Uvidíme, jak to bude tělo snášet. Budu hrát to, co půjde," slíbil zkušený hokejista.

Ten prozradil, co ho ve 43letech stále tlačí na led. "Furt mám nějakej sen a rád bych si ho splnit. To je to, co mě tam žene," pousmál se Šlégr. Ten už vyhrál olympiádu, mistrovství světa i Stanley Cup. Do zlaté sbírky mu tak chybí získat historicky první titul s jeho Litvínovem.

autor: dak
Spustit audio