Slušný rozjezd. Teplice na úvod sebraly 4 body

2. srpen 2015

Fotbalisté Teplic solidně zvládli start do nového ročníku první ligy. Pod novým trenérem Davidem Vavruškou předvádějí náročný fotbal, který jim přinesl první bodové zisky. V úvodních dvou kolech žlutomodří uhráli remízu s Olomoucí a vítězství nad Slováckem.

Čtyři body ze dvou domácích zápasů bere záložník Tomáš Vondrášek. "Je to super, ale o to víc nás můžou mrzet ztracené body s Olomoucí. Ale buďme zase skromní," řekl. Kouč Vavruška ho přesunul z obrany na křídlo a hbitý čipera je jako politý živou vodou. I s přípravou je nejlepším střelcem mužstva. "Cítím důvěru a cítím se fantasticky. Hrajeme fotbal, který mi vyhovuje, nejsem fotbalista, co by vymotal čtyři hráče. Individuální statistiky jsou hezké, ale body se sčítají týmově," tvrdí Tomáš Vondrášek.

Výtečně se zapsal u teplický fanoušků Martin Fillo. Ten skóroval v obou ligových domácích zápasech. "Laťka je nasazená vysoko. Doufám, že jsem si na sebe neupletl bič. Určitě to pomůže, sebevědomí je větší. Já góly pro svůj výkon potřebuji," uvedl Martin Fillo.

Na slušném rozjezdu sezóny má nemalý podíl také další posila - Radim Breite gól nedal, ale hraje výborně a trenér David Vavruška si ho nemůže vynachválit. "Fascinujeme tím, jak na sobě zapracoval. To jakou cestu ve Varnsdorfu ušel, to je neuvěřitelný. Odešel jako nosič vody a vrátil se lídr. To je úžasný," řekl Vavruška.

autor: dak
Spustit audio