Sněhulák v Mostě chytat nebude. Litvínov získal dva brankáře

27. srpen 2016

Závažné onemocnění, herpetická encefalitida, postihlo nedávno brankáře hokejistů Litvínova Michaela Petráska. A v brankovišti extraligového týmu nastartovala pořádné manévry. Ty vygradovaly v tomto týdnu, ve kterém do mužstva přišli dva noví gólmani.

Litvínov pro novou sezónu počítal stejně jako loni s dvojicí Janus - Petrásek. V prvoligové farmě v Mostě měla působit dvojice Pinc - Spěšný. Dlouhodobá Petráskova nemoc ale podle litvínovského generálního manažera Roberty Kysely způsobila komplikace. "Jde i o tréninky, potřebujeme gólmana i do něj. Nemůžeme mít tři brankáře na tři mužstva a v Mostě bude stát v bráně sněhulák... Když jsme to všechno přetřídili od Horčičky po Kántora, tak nám vyšlo, že jediní dva volní brankáři, kteří mají kvalitu, tak jsou Halász, který loni chytal v Košicích, a náš Hübl, který byl v Bolzanu a také je bez smlouvy," prozradil Kysela.

Tomáš Halász i Jaroslav Hübl jsou v litvínovském klubu na zkoušce. Lepší z nich by pak měl zůstat do konce sezóny. "To rozhodneme někdy 30. září. Oboustranně je to výhodné. Pro nás, že máme dva gólmany za přijatelných podmínek, a pro ně, že budou chytat a budou vidět," řekl Kysela.

Litvínovskou jedničkou by měl podle trenéra brankářů Zdeňka Orcta zůstat Jaroslav Janus. "Určitě. Máme ho odzkoušeného, odchytal dobrou sezónu. Ale musí to potvrdit. Nikdo nemá místo pod penzí. Já taky neměl. Ale měl by být jedničkou. Je to ale věc celého týmu trenérů," tvrdí Orct.

Podle něj příchod konkurentů Hübla a Halásze Januse nerozhodí. "Myslím, že ne. Vzhledem k tomu, co si prožil loni za těžkou sezónu, tak ho to nerozhodí. On je na tom psychicky dobře, je to psychicky odolný gólman," je přesvědčený trenér litvínovských brankářů Zdeněk Orct.

Toho mrzí vážné onemocnění Michaela Petráska. "Když opomineme sportovní stránku věci, tak jsem rád, že to vypadá, že nebude mít trvalé následky. Po sportovní toho lituju moc, protože jsem si ho sem přivedl, viděl jsem v něm budoucnost a to se teď přibrzdí. Ale to je momentálně na druhém místě. Hlavně ať je zdravý a pak se uvidí, co bude dál," řekl Orct.

autor: dak
Spustit audio