Spor mezi Davidem Dadučem a ústeckým magistrátem rozhodne soud zřejmě až příští rok

5. prosinec 2016

Zřejmě až v příštím roce rozhodne soud spor mezi nezávislým zastupitelem Davidem Dadučem a magistrátem města Ústí nad Labem. Daduč se na soud obrátil s žalobou, ve které se domáhá otištění svého článku.

V článku David Daduč komentoval loňskou změnu ve vedení města a rozpad tehdejší koalice hnutí ANO a PRO!Ústí. Po městě požadoval otištění nejdříve jednoho článku, ten následně stáhl. Pak předložil druhou verzi a požadoval její otištění v Městských novinách. Jeho kritický text ke změně vlády v Ústí nad Labem se ale v novinách neobjevil.

Magistrát důvody nezveřejnění textu nekomentoval. Právní zástupce města Jindřich Pojkar ale u soudu už dříve řekl, že článek nebyl otištěn kvůli obsahu.

Soudkyně ústeckého okresního soudu se dnes vrátila k tomu, jestli byla žaloba podána včas nebo ne. David Daduč tvrdí, že ano. Naopak právní zástupce města tvrdí, že žádost o otištění článku je promlčená a Dadučova žaloba je tak neplatná.

V každém případě o tom musí rozhodnout soud. Ten je naplánovaný až na 13. února, kdy chce soudkyně projednat další důkazy. Jestli padne i konečný verdikt, to zatím není jasné.

autor: bach
Spustit audio