Stavba kruhového objezdu v Přestanově zkomplikuje na rok dopravu mezi Děčínem a Teplicemi

8. červen 2016

Zhruba rok budou muset řidiči na hlavním tahu Teplice - Děčín počítat s omezením dopravy. V Přestanově na Ústecku se totiž na podzim začne stavět kruhový objezd na silnici I/13.

Přestanovský kruhový objezd je plánovaný už několik let. V závěru loňského roku se hovořilo o tom, že bude hotový letos v listopadu. Nové informace ale hovoří o tom, že dělníci teprve na podzim nastoupí na stavbu. ŘSD bude tento měsíc vypisovat výběrové řízení na stavební firmu.

Kruhový objezd, který propojí silnici I/13 z Teplic na Děčín a silnici II. třídy z Chabařovic na Krupku má být hotový do podzimu 2017. Čas tlačí i samotný Přestanov. Obec má totiž možnost získat dotaci na chodníky k novým autobusovým zastávkám u kruhového objezdu. Musí ale stihnout práce do konce roku 2018.

Letos se začne stavět i kruhový objezd v Předlicích

Na Ústecku se má stavět i další kruhový objezd a to přímo v Ústí nad Labem. Měl pomoci vyřešit nepřehlednou situaci po změně předností v křížení ulic Majakovského x Hrbovická a Tovární v ústeckých Předlicích, tedy na silnici z Ústí do Chabařovic a do Trmic. Tam by se mělo začít stavět také ještě letos.

Práce vyjdou na zhruba 27 milionů korun a na stavbě se bude podílet také Ústecký kraj a město Ústí nad Labem. Současně se stavbou kruhového objezdu opraví SVS také kanalizaci a vodovod.

autor: bach
Spustit audio