Strmeň zářil a Piráti v derby udolali rivala z Litvínova

10. říjen 2015

Hokejisté Chomutova se po třech porážkách v extralize radovali z vítězství. Piráti ve včerejším derby v rámci 9. kola nejvyšší soutěže přetlačili před vyprodaným hledištěm na svém ledě Litvínov 1:0.

Zápas nabídl dva příběhy. Ten první byl brankářský. V roli hrdiny hrál chomutovský Jan Strmeň, roli smolaře obsadil litvínovský Jaroslav Janus. Ten v 17. minutě rozehrál puk tak odvážně, že skončil na hokejkách protihráčů a vzápětí po trefě Kämpfa v jeho síti. Nepřesná rozehrávka, kterou tým zaplatil gólem, se přitom Janusovi nestala poprvé. "Doufám, že si je zakáže sám. Jsou to zbytečné chyby, nikdo z hráčů nemohl předpokládat, co se stane. Šance jsme měli, tyčka Lukeše, nájezd, Jurčík v první třetině. To musíme proměnit," řekl litvínovský trenér Ondřej Weissmann.

Hrdina Strmeň naskočil do branky v extraligovém utkání od první minuty vůbec poprvé v životě a Litvínovu nedovolil gól ani z Hüblova trestného střílení. "Nevím, jestli jsem hrdina. Díky klukům, pomáhali od začátku. Je to první start, derby doma, je toho strašně moc. Snažil jsem se na to nemyslet a jsem rád, že to vyšlo," radoval se gólman Pirátů Jan Strmeň. Ten zároveň doufal, že ho životní úspěchy u týmového pokladníka Štěpána Hřebejka nezruinují. "Musím se s ním domluvit, aby to tak velký nebylo. Tolik peněz u sebe nebudu mít, doufám, že to budu moct dát na splátky kdyžtak," usmíval se Strmeň.

Druhý příběh přinesl souboj trenérských kamarádů. Chomutovský Vladimír Růžička porazil svého bývalého dlouholetého parťáka Ondřeje Weissmanna. "Bylo to pro mě zajímavý, že jsme byl vždycky s Ondrou na střídačce, tady jsme v extralize stáli poprvé proti sobě. Ale nijak extra jsme to neprožívali," prozradil Růžička.

Už zítra nastoupí hokejisté Litvínova a Chomutova k dalším extraligovým zápasům. Verva hostí doma Pardubice a Piráti jedou do Brna.

autor: dak
Spustit audio