Tahače Buggyry zářily v Mostě, dvakrát slavily double

30. srpen 2015

Sto tisíc fanoušků tleskalo roudnické stáji Buggyra na domácím podniku Evropského poháru tahačů v Mostě. Závodníci David Vršecký s Adamem Lackem se hned pětkrát postavili na stupně vítězů, navíc dvakrát obsadili v závodě první dvě místa.

Buggyra zažila báječný víkend. "Kdyby mi před víkendem někdo řekl, že uděláme dvakrát double, tak bych mu nevěřil. Říkal jsem, že je to našlapaný, že to bude těžký. Já bych byl spokojený, kdybysme se oba dostali na bednu," byl příjemně zaskočený David Vršecký.

Ten vyhrál sobotní druhý závod, přestože s bolavou nohou po operaci kolena nemohl pořádně brzdit a přidávat plyn. Vítězství ho prý nikdy nebolelo víc. "Třeba tréninky jsem myslel, že s tím seknu. Poslední čtyři kola byl očistec. Jsem počítal, kolikrát budu brzdit v jednom kole a kolik je kol do konce. Výživný...," trpěl Vršecký.

V neděli mu dokonce v prvním závodě koleno v jednom kole vypadlo a předjely ho dva soupeři. "Jsem to nedokázal dostat zpátky, půl třičtvrtě kola jsem musel jet s vypadlým a snažil se ho nahodit. Brzdil s tím vypadlým je fakt chuťovka," líčil bojovník Vršecký, který dojel o víkendu první a druhý.

Ještě lépe si vedl Adam Lacko. Ten vybojoval v sobotu třetí a druhé místo a v posledním závodě triumfoval, přestože mu krátce před cílem zatrnulo. "Do cíle jsem projel bez motoru, protože asi 400 metrů před cílem začal blbnout a v poslední zatáčce úplně chcípnul a už se ho nepodařilo nahodit. Musela pro mě přijet odtahovka, ale v tom nejlepším místě, protože jsem stál přímo pod diváky. Ti si možná mysleli, že to bylo úmyslně. Nebylo, ale super," usmíval se Lacko.

autor: dak
Spustit audio