Technoparty místo soukromé akce. Do Červeného Újezdu se sjelo několik tisíc lidí

Na technoparty v bývalém utečeneckém táboře v Červeném Újezdu na Teplicku přijelo několik tisíc lidí. Organizátoři přitom původně nahlásili soukromou akci pro 400 návštěvníků. Obyvatelé okolních vesnic si podle policie stěžují na nadměrný hluk. I přes noční klid totiž technoparty pokračuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Technopárty v Želízech na Mělnicku

Technopárty v Želízech na Mělnicku | Foto: Pavel Pavlas

Policisté odhadují, že na technoparty je 4000 lidí. Starostka nedalekých Hrobčic Jana Syslová odhadla počet účastníků dokonce na 10 tisíc.

„Organizátoři oznámili pouze pořádání soukromé akce pro 400 lidí na pronajatém pozemku. O povolení na takovou akci nežádali," popsala starostka nedalekých Měrunic Jitka Nová.

Na místě jsou prý převážně cizinci z různých zemí Evropy. „Vyptávala jsem se jich a mělo by se jednat o evropskou party, která se koná jednou do roka. Pokaždé je na jiném místě," dodala Nová.

Technoparty doprovází problémy s hlukem i v dopravě. Podle starostky Měrunic je neprůjezdná silnice z Mukova do Červeného Újezdu.

„Ucpané jsou všechny cesty v okruhu dvou kilometrů, včetně lesních," upozornila starostka nedalekých Hrobčic Jana Syslová.

Policie situaci na místě zatím pouze monitoruje. „Snažíme se silnice zprůjezdnit tak, aby po nich projely složky integrovaného záchranného systému," řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Obyvatelům kromě hluku vadí lidé pod vlivem alkoholu, drog a poházené injekční stříkačky. Obě starostky navíc upozorňují, že účastníci nerespektují soukromé vlastnictví.

„Jedním slovem tragédie. Jsou tady lesy v obležení obytných vozů, stanů, aut a lidí. Jsou tady v obležení soukromé majetky a vlastníci nejsou schopni se domoci svého práva, aby tam nikdo nebyl. Policie nám radí, abychom to přežili,“ poznamenala starostka Syslová.

Pořadatelé nahlásili, že technoparty bude ode dneška do pondělí. Pozemek si pronajali od soukromého majitele. Zakázat akci podle starostky Měrunic zřejmě nebude možné.

ČTK, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme