Teplice dostaly 7 gólů za 2 zápasy. Kouč Vavruška je bere na sebe

4. červenec 2015

Fotbalisté Teplic chtějí v nové sezóně bavit útočným fotbalem. Aktivní, ale náročný způsob hry se snaží mužstvu vtisknout nový trenér David Vavruška. Zatím ale jeho svěřenci v přípravě výsledkově dvakrát tvrdě narazili, od Varnsdorfu dostali tři a od pražské Dukly dokonce čtyři góly.

David Vavruška chce po svých hráčích, aby napadali rozehrávku soupeře už na jeho obranné polovině. Zatím to ale přináší občasná nedorozumění, díry v obraně a vysoký počet inkasovaných branek. "Musíme se to naučit, kluci si musí věci osahat. Vysoký presink je náročný, časem zjistí a naučí se zhodnotit situaci, jestli do něj jít nebo ne. Z brejkových věcí nestřílím, řekl jsem hráčům, že v přípravě jdou tyhle věci na mě, ať se nebojí hrát," řekl teplický kouč Vavruška.

Tomu je jasné, že hráčům může chvíli trvat, než nový styl hry dostanou pod kůži. "Strašně složitý proces, nemůžeme z něj couvat. Proto jsem sem přišel. Tento způsob se naučit dá. Musíme být trpěliví, kluci nesmí zmatkovat. Teď to vypadá hrozivě, ale učil jsem to pár mužstev a teď je to v normální fázi, jak to má být," je v klidu David Vavruška.

Nový ročník první ligy začne za tři týdny. Do té doby by mohly Teplice přechod na nový způsob hry zvládnout. "U každého ten proces naskakuje později. Je to šibeniční termín, ale dá se. Pokud by Teplice chtěly hrát jako v minulosti, pak jsem tady zbytečný," dodal nový trenér.

Už dnes sehrají tepličtí fotbalisté další přípravný zápas. Na závěr soustředění v Modré u Děčína se od 15 hodin utkají s německým třetiligovým celkem ze Saské Kamenice, za který nastupuje teplický odchovanec Martin Fenin.

autor: dak
Spustit audio