Teplice letos plánují stamilionové investice. Především do sportovišť

3. leden 2017

V Teplicích se letos bude stavět a přestavovat. Především dojde na dvě velké investice do sportovišť. Město má na ně uspořené miliony korun.

Pravděpodobně v létě začne stavba zimního stadionu mezi sportovní halou a fotbalovým stadionem. Stadion bude menší, s rozměry 26krát 56 metrů, se sedadly pro 464 diváků. Bude v něm samozřejmě také zázemí, ubytování pro 30 sportovců a parkoviště.

Stavby by měla stát zhruba 94 milionů korun. Podle náměstka primátora Hynka Hanzy z ODS je normální, že na tak velkou investici má město připravené peníze i několik let.

Čtěte také

„Takto nákladná stavba se nedá postavit, z hlediska veřejné správy, za jeden rok. Jen projektování zabralo rok a další čas byl potřeba na vyřizování různých povolení. V současnosti máme za sebou první kolo dvoukolového výběrového řízení. Předpokládané zahájení stavby je polovina příštího roku, dokončení se plánuje na druhou polovinu roku 2018.“

Jen o pár měsíců později než zimní stadion by měla začít i první etapa přestavby plaveckého bazénu.
V té by se měla současná plavecké hala přestavět na „dětský ráj“ s atrakcemi za zhruba 60 milionů korun. Ve druhé etapě by pak měla vzniknout patrová přístavba s plaveckým bazénem.

Úplně nejdřív se lidé dočkají skateparku a inline dráhy za 10 milionů u Angeru ‒ hotovo tam bude v létě.

Pomník pro slavného polárníka

Další novinkou je to, že v Teplicích bude stát pomník polárníka Julia Payera nedaleko jeho rodného domu v Šanově u Kamenných lázní. Návrh je od sochaře profesora Jana Koblasy: půjde o žulovou pyramidy s bronzovou bustou na vrcholu. Město má na pomník připraveno 850 tisíc korun, teď je potřeba dořešit stanovisko památkářů a povolení.

Další zajímavosti se podařilo prosadit opozičnímu hnutí „Volba PRO! Teplice“. „Například levné, a přitom atraktivní discgolfové hřiště, za kterým teď spousta Tepličáků jezdí do Oseka. Prosadili jsme kroky ke zvýšení pořádku v ulicích, nebo projektovou studii parku za Červeným kostelem,“ upřesnil Jakub Mráček.

autor: hau
Spustit audio