Teplice připravují rozšíření městské hromadné dopravy

22. leden 2018

Teplice připravují novou linku městské hromadné dopravy. Ta by měla jezdit od lázní směrem na Šanov II. Plánují také rozšíření trolejbusových tratí v lázeňské části a v Trnovanech.

Důvodem pro zřízení nové linky od Nových lázní směrem na sídliště Šanov II je stárnoucí populace. Zatím tudy MHD nejezdí a jak lidem, kteří tu bydlí, nebo těm, kteří chtějí navštívit botanickou zahradu a nezvládli by to pěšky z lázeňské části, by to mohlo pomoct.

Letos na této trase chtělo město vybudovat autobusové zastávky, plán se ale zatím odkládá, protože loni dělníci v oblasti u botanické zahrady při opravě kanalizace zjistili propad silnice v ulici Pod Doubravkou. Zavedení linky prodlouží opravy propadu, a také si vynutí další rekonstrukci okolních ulic.

Nová trolejbusová linka by měly začít jezdit z lázeňské části Teplic do Trnovan. Jde o propojení oblasti od ulice U Nových lázní, kde je konečná trolejbusu, směrem do Jankovcovy ulice. Ta je sice hned vedle nových lázní, ale nedá se tam projet – mezi ulicemi je vyvýšený chodník.

V Trnovanech by měl jezdit trolejbus ulicemi Přítkovská–Maršovská–Bohosudovská. Odborná firma proto letos pro město připraví projekt.

autor: Jan Beneš
Spustit audio