Teplice tentokrát neválely, přesto sahaly po třech bodech

23. srpen 2014

Fotbalisté Teplic sahali v divokém včerejším zápase 5. kola nejvyšší soutěže po dalších třech bodech. Nakonec na ně ale nedosáhli, s Libercem remizovali 2:2. Slovan tak dál čeká na vítězství na teplických Stínadlech, kde naposledy naplno bodoval před více než devíti lety.

Liberec odehrál výborný zápas, po prvním poločase mohl vést klidně o tři góly. Tutovky ale zazdil a nakonec musel vzít zavděk remízou, protože vyrovnal až v 88. minutě. "Pro nás je každý bod dobrej. Bereme ho, i když mám smíšené pocity. Na tři body jsme měli," řekl liberecký stoper Jiří Pimpara.

Ten měl radost z toho, jakým výkonem se jeho mužstvo prezentovalo. "Poslední dva tři zápasy se naše hra zvedla. V poli je to výborný. Zaskočili jsme je a byli jim více než vyrovnaným soupeřem," těšilo obránce Pimparu.

Teplice před týdnem po úchvatném představení porazily Slavii. V prvním poločase ale útočný válec vůbec nepřipomínaly. "Nechci říct, že bysme zápas podcenili, ale vůbec jsme nechytili začátek zápasu. Naši nejofenzivnější hráči byli dobře pokrytí. Pak se to trošku vpředu promíchalo a druhou půli už to šlo," hodnotil utkání teplický obránce Jan Krob.

Nejen jeho liberečtí fotbalisté pořádně proháněli. Brankář Grigar si musel připadat jako hokejový gólman, zlikvidoval hned několik nájezdů protivníka a přiznal, že se pořádně zapotil. "Teplo bylo," usmál se. "V prvním poločase jsme byli strašně od sebe. Jsem rád, že jsem něco chytil, ale dva góly jsou dva góly... Liberec měl dobrý pohyb, pomalá rozehrávka. Z toho to vyplynulo," odhalil největší teplické nedostatky Tomáš Grigar.

Toho štvalo, že jeho tým nezopakoval výkon proti Slavii. "Mysleli jsme si, že to asi přijde samo. Liberec byl lepší a my nepodali výkon, jaký bychom chtěli. Začali jsme až za stavu 0:1, otočili jsme to, měli jsme šanci zápas ukončit, ale bohužel...," mrzela Grigara ztráta dvou bodů.

autor: dak
Spustit audio