Teplice zůstaly pohromadě, chtějí stíhat nejlepší

23. červenec 2014

Fotbalovým fanouškům už pomalu končí stříhání metru. Ten se zkrátil na minimum. Už zítra totiž odstartuje nový ročník první ligy. V něm by se rádi neztratili také fotbalisté Teplic, kterým v minulé sezóně jen těsně uniklo pohárové umístění.

Teplice by mohly těžit z toho, že mužstvo zůstalo přes léto skoro beze změn. Vedení udrželo klíčové hráče, navíc přišli Jirásek, Kapolongo a Táborský. "Pro tým je to vždycky dobře. Na jaře se nám moc nedařilo, abysme měli stejnou sestavu. Tým zůstal pospolu, budeme spolu začínat druhý rok. To je jedině plus," tvrdí teplický kapitán Milan Matula.

Navíc se uzdravili Lüftner a hlavně kanonýr Mahmutovič. "Aidin byl před zraněním důležitý hráč, teď se uvidí, v jaké formě se vrátí. Pro nás je fajn, že tu je a je to velký strašák pro soupeře. Jsme rádi, že ho máme zpátky," řekl zkušený defenzivní hráč.

Toho mrzí, že kvůli zranění jeho tým přišel minimálně na podzim o svého lídra Vachouška. "Náš nejzkušenější, nejkreativnější hráč. Budeme se snažit ho nahradit. Zvládnout by se to mohlo. Milan Jirásek je zase úplně jiný, má větší záběr co se týče pohybu, takže věřím, že ho nahradíme," je Matula optimistou.

Podle něj Teplice mají na to, aby zase proháněly nejlepší ligové celky. "Můžeme. V podstatě jsme udrželi stejný tým a pokud si udržíme i kvalitu, můžeme se měřit s prvními pěti šesti týmy," prohlásil teplický fotbalista.

autor: dak
Spustit audio