Teplické Aquacentrum bude mít dva bazény. Přestavba bude hotová na konci roku 2018

4. říjen 2017

V Teplicích začala přestavba Aquacentra. Jejím cílem je místo jednoho vytvořit dva bazény – rekreační s teplejší vodou a plavecký s chladnější. Město Teplice za přestavbu zaplatí zhruba 290 milionů korun i s DPH z vlastních úspor.

Práce zatím provoz bazénu neomezí. Nejdřív musejí dělníci zarovnat a zajistit svah, aby mohli začít stavět přístavbu pro plavecký bazén.

„Podmínky jsou doopravdy stísněné. Musíme ukončit jednu činnost, abychom mohli začít další. K určitému omezení dojde od března v provozu sauny, protože to už se bude přístavba rozšiřovat do prostoru současné sauny kvůli zahájení prací na spojovací chodbě,“ popsal Michal Weiner z Metrostavu.

Stávající bazén začnou stavbaři bourat začátkem května příštího roku. Tepličané si nezaplavou zhruba do října, řekl ředitel Aquacentra Michael Paraska: „Od 3. května bude provoz plaveckého bazénu přerušen s tím, že restaurace bazénu bude fungovat. Částečně budeme provozovat fitness a squash. Zhruba 3. října bude zahájen zkušební provoz plaveckého bazénu, a pak zbývají ještě tři měsíce do dokončení stavby.“

Přestavba by tak měla být hotová koncem příštího roku. Aquacentrum bude mít kromě dvou bazénů také dva vlastní vody pro termální vodu, kterou chce využívat nejen do bazénů, ale i pro vytápění. A místo parkoviště postaví dělníci parkovací dům s více než 200 místy.

autor: hau
Spustit audio