Tepličtí muslimové pořádali přátelský víkend se sousedy

9. květen 2016

Muslimská komunita pořádala o víkendu v Teplicích přátelské setkání se sousedy. Chtěla tak ukázat lidem, že se jich není třeba bát a představit jim svou kulturu a zvyky.

V Teplicích žijí stabilně zhruba čtyři stovky muslimů, o akci měli obyvatelé města velký zájem. Sál kulturního domu v Teplicích zaplnily zhruba dvě stovky lidí, muslimů i obyvatel Teplic.

Na programu bylo hudební vystoupení, paní Ala malovala bambusovým perem zájemcům jejich jména v arabštině. Nakonec pořadatelé pozvali všechny na ochutnávku tradičních jídel.

Na setkání s muslimskými sousedy si našel cestu i nejmladší teplický radní Dominik Feri. „Myslím si, že důležitým faktorem a spojovníkem je tady jídlo. To fakt nezná hranic, náboženství a nic podobného,“ konstatoval s úsměvem.

Tepličtí muslimové pořádali přátelský víkend se sousedy

Ani dobré jídlo by ale prý nezměnilo názor obyvatelky města paní Šárky zejména na muslimské hosty lázeňského města.

„Kamkoliv se v Šanově hnu, všude bordel. O to ale ani tak nejde, ten asi děláme všichni stejný. Že mi ale budou provokovat psa a budou po něm střílet kuličky a pak tady po mě budou křičet po ulicích…“ popisuje rozhněvaně paní Šárka.

Setkání s muslimy pokračovalo i v neděli v aule teplického gymnázia přednáškou a výkladem kontroverzních veršů z Koránu.

autor: dap
Spustit audio