Tři úředníci ústeckého magistrátu jsou obviněni za to, že neřešili dopravní přestupky

Dva úředníci z odboru kontroly magistrátu města Ústí nad Labem čelí obvinění ze zneužívání pravomocí. Třetí, vedoucí odboru, je obviněná z maření úkolů úřední osoby z nedbalosti. Podle okresního státního zástupce Jana Řeháčka loni neřešili dopravní přestupky, které se týkaly neplacení parkovného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova magistrátu města Ústí nad Labem

Budova magistrátu města Ústí nad Labem | Foto: Martin Dušek

„Jedná se přibližně o 1400 případů. Postup byl takový, že poté, co byly přestupky podstoupeny příslušnému odboru, byly založeny a vedeny v kanceláři příslušného zaměstnance, který je pak na konci roku odnesl do archivu,“ říká státní zástupce Řeháček.

Podle něj jde o přestupky z roku 2013: „Klientelisticky a protiprávně byl odložen dopravní přestupek jednoho ze zaměstnanců. Dále šlo o systémové selhání, kdy nebyly projednávány přestupky uložené řidičům, kteří nezaplatili na placeném parkovišti příslušný poplatek.“

Za zneužití pravomoci jim hrozí nejméně jeden až pět let vězení. Vedoucí odboru pak za maření úkolu úřední osoby z nedbalosti až tři roky.

Obvinění na ústeckém magistrátu stále pracují, podle jeho mluvčí Romany Macové ctí úřad presumci neviny.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme