U ústeckého soudu pokračovalo hlavní líčení v kauze údajných dealerů drog

12. únor 2016

Pravděpodobně až na přelomu března a dubna uzavře ústecký krajský soud kauzu údajné organizované skupiny dealerů drog. Mezi třemi obžalovanými muži je i učitel a zastupitel z Trmic na Ústecku Marcel Cichý.

Dnes (12.2.) soud vyslechl přes videomost dva svědky ze Slovenska, kteří jsou tam za podobnou trestnou činnost také souzeni. Stále ale chybí výslech dalších dvou lidí. Výslech přes videomost je výjimečný – díky němu nemuseli být svědci z východního Slovenska dopraveni až na sever Čech.

„Na 31. března je plánován výslech všech zbývajících svědků – jednak těch, kteří se nedostavili, a soud také zváží, zda volat další svědky, kteří byli navrženi. Pokud se toto podaří, měly by následovat závěrečné řeči a 1. dubna by měl být vyhlášen rozsudek,“ popisuje, jak bude soudní líčení dál pokračovat soudce Jiří Bednář.

Výslech přes videomost

Podle obžaloby měli muži obchodovat a marihuanou a pervitinem. Obvinění všichni obžalovaní odmítají – pervitin prý nesháněli, ani se ho nesnažili prodat.

Jeden z obžalovaných ale ve své dřívější řeči uvedl, že marihuanu sám pěstoval a následně prodával dál v okolí. Mělo jít o stejnou drogu, kterou měli podle obžaloby muži prodat. Podle nich ale z obchodu sešlo, protože si uvědomili, že by byla celá akce nezákonná. V případě uznání viny hrozí obžalovaným až 18 let vězení.

autor: bach
Spustit audio