Uprostřed Mostu se v sobotu hrál golf

29. březen 2015

Šlo o takzvaný urban-golf, který je odnoží extrémního golfu.

Extrémní golf hrají nadšenci v divoké přírodě. Dá se hrát na jakémkoli poli, nebo třeba na sjezdovce. Prostě vezme jednu dvě golfové hole a vyrazíte ven. Urban golf jde ještě dál. Hraje se v městském prostředí. Hřištěm jsou ulice, náměstí, parky, schody, tunely či mosty.

Pravidla jsou jednoduchá: „Prostě se určí předmět – koš, kužel, sloup, jamka, určí se odkud, a skupina lidí na to hraje,“ vysvětluje hlavní organizátor českých urban-golfových soutěží Filip Šrámek.

S klasickým golfovým míčkem by to samozřejmě nešlo. Hrozila by rozbitá okna i rozbité hlavy. Urban golf se ale hraje se speciálními míčky. Ty jsou měkčí a lehčí než klasické golfové míčky. Takže hra je bezpečná pro město i lidi.

V městském světě se fantazii meze nekladou. Jedno z odpališť v Mostě bylo třeba na střeše hotelu Cascada. Místo jamek hráči trefují určené cíle, což mohou být odpadkové koše, sloupky, patníky, nebo květináče.

Sobotní mostecký turnaj byl kvalifikací na mistrovství Evropy v Londýně. To loňské se konalo v Kolíně nad Rýnem a zúčastnilo se ho 27 týmů z osmi zemí světa. V Mostě se o kvalifikaci do Londýna pokoušelo 34 hráčů, z toho devět je z Maďarska.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio