Ústecká zoo připravila ranní vstávání s ptačími zpěváky i polibkovníky

30. duben 2017

Chcete vědět, co si zazpívají při svém probouzení ptáčci na první máj? Pak stačí zítra (pondělí 1. 5. ) brzy ráno vstát a zamířit do ústecké zoo.

Už v 5 hodin se vydává od spodní brány na procházku po zahradě první skupina zájemců o ranní ptačí vstávání. „Průvodce je zkušený ornitolog a pracovník Muzea města Ústí nad Labem Václav Beran,“ řekla mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová. Druhá skupina pak vyrazí za prvním ptačím zpěvem v 6.30 hodin. Účastníci se budou moci podívat na ptáky dalekohledem a na závěr si vyzkoušet kroužkování.

Kdo nestihne ptačí vstávání, může do zoo zamířit vyzkoušet si své znalosti v tradičním prvomájovém kvízu o ceny. Soutěžit se bude po celý „ptačí“ den. Odpoledne pak mohou návštěvníci plnit během prohlídky zoo různé úkoly, jako například zkusit rozeznat některé zvuky. Připraveno je i muzicírování u Koliby.

Zoo nezapomnělo ani na zamilované dvojice. „Najdou u nás polibkovníky, které budou po celý den sloužit svému účelu. Jedno z míst pro prvomájové polibky bude například u Trpasličího hrádku,“ doplnila s úsměvem pracovnice zahrady Andrea Balejová


autor: ces
Spustit audio