Ústecký dopravní podnik vyhlásil soutěž o nejlepší výmluvu černého pasažéra

25. září 2017

Cestující městskou hromadnou dopravou v Ústí nad Labem si ve vozech můžou přečíst výmluvy těch, kteří jezdí bez jízdenky. Dopravní podnik se inspiroval podobnou kampaní ve Vídni. Firma tak chce upozornit na to, že platit za MHD je normální.

Mluvčí Jana Dvořáková popsala, jak kampaň vypadá: „Na každém letáku jsou tři výmluvy, doprovázené obrázkem. Na tom obrázku je zachycený černý pasažér, který se snaží schovat před revizorem, nebo přemýšlí nad nejabsurdnější výmluvou.“

Dopravní podnik města Ústí nad Labem zároveň s kampaní vyhlásil i soutěž o nejzajímavější výmluvu černého pasažéra revizorovi. Probíhá od 7. září do 5. října 2017 na našich facebookových stránkách dopravního podniku. Vyhrává výmluva, která dostane nejvíce ,,like“.

„Revizoři za rok zachytí zhruba 30 000 černých pasažérů, to znamená 3,5 až 4 procenta z celkového počtu přepravených osob. To číslo ve srovnání s jinými dopravními podniky není abnormálně vysoká,“ dodává ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Libor Turek.

Podle něj má ústecký dopravní podnik pohledávky za pokuty za jízdu načerno ve výši více než 100 milionů korun.

autor: hau
Spustit audio