Ústecký hokejový klub nedostane peníze za propagaci města. To teď hledá nový způsob, jak ho podpořit

10. únor 2016

Radní Ústí nad Labem ve středu 10. února zrušili záměr uzavřít s prvoligovým hokejovým klubem marketingovou smlouvu. Klub měl dostat za propagaci města v této sezoně 900.000 korun.

Smlouvu nedoporučili právníci magistrátu. Argumentovali tím, že město by za některé způsoby propagace klubu platilo dvakrát. Vadilo jim i to, že smlouva měla být uzavřena zpětně - od loňského září do letošního dubna.

Nezařazená primátorka Věra Nechybová k tomu řekla: „Právní odbor doporučuje, aby byly podmínky dopředu přesně nastaveny. Tu marketingovou smlouvu jsme v ruce neměli, ale v průběhu přípravy smlouvy tak, jak jí odbor připravil, nám právní odbor nedoporučil jí takto podepsat.“

Ústečtí radní schválení marketingové smlouvy odložili už v půlce ledna kvůli dopracování. Tehdy náměstek primátorky Jiří Madar z Ústeckého fóra občanů tvrdil, že tento způsob je právně v pořádku.

Zatím má prvoligový hokejový klub v Ústí nad Labem jisté 2 miliony a 300 tisíc korun přímo z městského rozpočtu. Připravit jiné možnosti, jak hokej podpořit, má teď za úkol odbor kultury, sportu a sociálních služeb.

autor: hau
Spustit audio