Ústecký kraj letos opraví silnice a mosty za stovky milionů. Řidiči se musí připravit na komplikace

12. květen 2017

Do silnic jdou letos v Ústeckém kraji stovky milionů korun. Samotný kraj utratí za opravy 600 milionů korun, další peníze dá na opravy hlavních tahů Ředitelství silnic a dálnic.

Už nějaký čas řidiči jezdí s omezením například v Teplicích. Tam opravují dělníci most a asfalt na napojení silnice I/8 na I/13. Cena oprav jen na mostech na silnici první třídy číslo 8 u Teplic převyšuje 100 milionů korun.

Na hlavní dopravní tepně pod Krušnými horami, silnici I/13, se opravuje nebo bude opravovat na několika dalších místech – například silnice u Klášterce nad Ohří nebo most v Komořanech na Mostecku. Celkem už letos prostavělo nebo aktuálně dává za opravy na 32 místech víc než 700 milionů korun.

Které úseky hlavních tahů se letos v Ústeckém kraji letos budou opravovat?

Opravou projde ještě dalších 26 úseků. Nejde přitom jen o položení nového asfaltu, ale na mnoha místech se budou opět opravovat také mosty. Rekonstrukcí projde například průtah Teplicemi na silnici I/8, dále pak průtah Bílinou na silnici I/13. Tam se budou muset řidiči obrnit trpělivostí, protože už teď se tam při dopravních špičkách tvoří kolony. Silničáři opraví také úsek silnice I/27 mezi Lomem a Osekem na pomezí Mostecka a Teplicku.

Silničáři také už teď pracují také jednom z úseků silnice I/30 podél Labe. Kompletní rekonstrukce zhruba 4 kilometry dlouhého úseku vyjde na víc než 40 milionů korun. Na hlavním tahu Ústí Lovosice se chystá také oprava silnice mezi Dolními Zálezly a Vaňovem a pak přímo v Ústí nad Labem – od bývalého cukrovaru po křižovatku pod Větruší.

Oprava čeká také několik úseků na silnici z Lovosic do Teplic, tedy na bývalé druhé objízdné trase D8. Silničáři udělají nový asfalt například mezi Žalany Bořislaví na Teplicku nebo mezi Kozlíky a kruhovým objezdem Nové Dvory, tedy na místě napojení Teplicka na silnic číslo 63 nebo D8.

autor: bach
Spustit audio