Ústecký kraj má za sebou téměř měsíc provozu nového systému autobusové dopravy

26. leden 2015

Většina autobusů už jezdí bez větších komplikací. Přesto čekají některé spoje změny jízdních řádů.

Po novém roce, kdy změny začaly, se objevovaly problémy s dopravou. Autobusy měly na některých linkách zpoždění, nebo vůbec nevyjely.

Většina autobusů už jezdí na čas. Reportérce Gabriele Hauptvogelové to potvrdili i cestující: Od duchcovské nemocnice linka číslo 488 odjela s minutkovým zpožděním, do Lahoště jsme přijeli dřív a míříme dál do Jeníkova, na Pahorek a pak do Ústí.

V Jeníkově přistoupila paní Stanislava Holubová, vy touhle linkou jezdíte pravidelně: „Teď už to jezdí normálně, ale zpočátku jsem přijížděla pozdě,“ potvrzuje zkušenost většiny lidí. Poslechněte si reportáž:

V teplických Řetenicích vystupuje většina školáků. V tuto chvíli se připojí kolega Jan Bachorík, který sleduje jízdu na krajském úřadě v Ústí nad Labem jízdu na GPS s Jakubem Jeřábkem z odboru dopravy ústeckého krajského úřadu.

„Je 7:57 a kolegyně G. Hauptvogelová by měla být v Trnovanech na Teplicku, můžeme tady spoj teplické Arrivy vidět?“ „U Arrivy se zatím na aktuální stav podívat nemůžeme,“ vysvětluje Jeřábek.

Spoj z Huntířova do Děčína, který je vy systému oranžový, má zpoždění. „Ano, tady je teď to zpoždění 19 nebo 20 minut. A je to jeden ze spojů, které budeme upravovat,“ dodává Jakub Jeřábek.

Ke změně některých jízdních řádů má dojít od 1. března. Změny se týkají hlavně linek, které mají víc než pětiminutová zpoždění.

autoři: hau , bach
Spustit audio