Ústečtí zastupitelé odmítli prodej zchátralého domu v Matiční ulici

21. září 2017

Zastupitelé Ústí nad Labem zatím neprodají bývalou služebnu městské policie v Matiční ulici. Za zchátralý dům nabídl nejvyšší cenu Jan Čisár. Svou nabídku podle náměstka primátorky Pavla Dufka z klubu Ústeckého fóra občanů stáhl.

Vedení města proto navrhlo dům prodat Pavlíně Jirouškové a Peteru Davidovi, kteří dali druhou nejvyšší nabídku – 400 tisíc korun. Dům je podle vedení neštěmické radnice v problémové lokalitě a jeho prodej tamní radní odmítají. Na jejich stranu se postavil zastupitel PRO! Ústí Martin Krsek.

„Tady je na místě, aby zájemci otevřeně sdělili předem své záměry s objektem, což samozřejmě není právně závazné. Jde ale o jakýsi morální závazek. Paní Jirouškové jsem zavolal, ráda přijde sem na zastupitelstvo obhájit svůj zájem o objekt,“ řekl Krsek.

To Pavlína Jiroušková Českému rozhlasu potvrdila s tím, že se jako realitní makléřka zabývá rekonstrukcemi domů a pronájmem bytů neproblémovým obyvatelům.

Pro prodej nakonec hlasovali jen tři zastupitelé – Jan Tvrdík z ODS a z klubu Ústeckého fóra občanů primátorka Věra Nechybová s radním Lukášem Konečným.

autor: hau
Spustit audio