Ústí zdolalo Litoměřice a je v předkole play-off

1. únor 2015

Skoro dva a půl tisíce fanoušků včera slavilo v Ústí nad Labem postup prvoligového Slovanu do předkola play-off. V 50. kole totiž Ústí přemohlo v derby Litoměřice 4:3 a už nemůže přijít o konečné umístění v nejlepší desítce tabulky.

Ústecké štěstí trefil 70 sekund před koncem v přesilovce David Tůma. Jeho gól na 4:3 neznamenal pouze výhru, ale hlavně postup do předkola play-off. Obrovskou radost z toho měl Jaroslav Roubík, který v zápase skóroval dvakrát. "Super zápas, bylo super, že tady bylo tolik fanoušků. Když takhle vyhrajete, fandí, děkujou, je to o to krásnějí. Šlape nám to víc lajnám, díky tomu se nám asi tak daří," dumal Jaroslav Roubík nad tím, proč Ústí vyhrálo posledních pět zápasů. "Bojovali jsme o play-off, dělali pro to všechno. Makali na tréninku, měli porady, šli za výkonem. Sedli jsme si bez trenérů, řekli jsme si co a jak a začli jsme to plnit. Přineslo to ovoce," přidal další postřehy ústecký útočník Martin Baránek.

Hokejistům Slovanu se ještě nedávno ani nesnilo o tom, že by postup do předkola play-off slavili už dvě kola před koncem základní části. "To jsme nečekali. Jsme strašně šťastní, protože jsme nevěděli, jestli se začne sezóna. Všichni nás odepisovali a my dokázali uhrát předkolo. Strašnej úspěch. Jsme na tým pyšní. Co dokázal za poslední měsíc je fantastický," rozplýval se ústecký trenér Miroslav Mach.

Zatímco Slovan se veze na vítězné vlně, litoměřickému Stadionu jako by došel dech. Včera to byla jeho už pátá porážka v posledních šesti zápasech a Kališníci si zahrávají s postavením v tabulce, kde brání vytoužené šesté místo, které jako poslední zaručuje rovnou účast ve čtvrtfinále play-off. "Nevážíme si toho. Zbývají dva zápasy a je to na hraně. Chtěli jsme jít přímo do play-off a takhle jsme si to zkomplikovali. Tým, který pořád dotahuje, tak si nemůže dovolit nechat dát gól na 4:3 minutu a půl před koncem. To je rána," naštvala porážka v Ústí litoměřického kanonýra Vítězslava Bílka. V posledních dvou kolech hraje Stadion doma s Havířovem a v Českých Budějovicích.

autor: dak
Spustit audio