V areálu ústecké Spolchemie hořelo lešení kolem zásobníku s kyselinou

V areálu ústecké chemičky Spolchemie hořelo lešení kolem zásobníku s kyselinou chlorovodíkovou. Na místě zasahují tři hasičské jednotky. Zásobník je prázdný, nebezpečí tak podle vedení firmy nehrozí. Oheň vzplál krátce před 12. hodinou, ve 12.30 ho hasiči lokalizovali. Nyní ho dohašují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár lakovny ve Svatavě na Sokolovsku

Požár lakovny ve Svatavě na Sokolovsku | Foto: HZS Karlovarského kraje

Z areálu chemičky stoupá tmavý dým. Podle informací Českého rozhlasu ale nemusejí mít Ústečané obavy. Nehořela žádné chemikálie ani nebezpečné látky.

Podle mluvčí Spolchemie Marie Logrové hořelo lešení a pogumovaná část zásobníku na kyselinu chlorovodíkovou. Zásobník podle Logrové opravuje externí firma.

Podle mluvčího krajských hasičů Lukáše Marvana guma vzplanula zřejmě od autogenu. Na místě je kromě podnikových hasičů i jednotka státních hasičů a jednotka Správy železniční dopravní cesty.

Definitivní likvidaci ohně komplikují vysoké teploty.

Spolek pro chemickou a hutní výrobu - Spolchemie je jedním z předních výrobců syntetických pryskyřic v Evropě. Vedle nich vyrábí akciová společnost další chemické látky.

ČTK, Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme