V Děčíně přibylo další omezení dopravy. Potrvá až do konce podzimu

18. březen 2015

Doprava pod Děčínským zámkem se komplikuje. Celý podzim bude pokračovat uzavírka nejen Kamenické ulice, ale práce omezí dopravu i v Dělnické ulici, kde již začaly řídit dopravu semafory. Dělníci tu totiž začali pracovat na opravách poruchového vodovodu a 115 let staré kanalizace.

Místní si jen přejí, aby se trvání tohoto problematického stavu dopravy ve městě neúměrně neprodlužovalo, jako je tomu v případě opravy Kamenické ulice, kde se dokončení stále zpožďuje a každý den tam dochází k rizikovým dopravním situacím. A není se co divit, že řidičům zde často dochází trpělivost.

Při opravách silnice zde totiž dělníci narazili na starou dešťovou kanalizaci. Protože nikdo nevěděl, komu patří a kdo by měl její opravu zaplatit, práce se zde na půl roku zastavila. Lucie Jůřičková, která na Kamenické ulici bydlí, si připadá podle svých slov jako rukojmí tohoto vlastnického sporu.

Město se kvůli zpoždění rozhodlo, že opravy zaplatí a podle mluvčí magistrátu Markéty Lakomé pak bude náklady vymáhat po majiteli soudně. A nyní čeká na řidiče další, tentokrát minimálně sedmiměsíční uzavírka. A to v již zmiňované Dělnické ulici, kde se musí vyměnit poruchový vodovod a stará kanalizace.

Obyvatelé si stěžují, že staveb, které komplikují dopravu, je příliš. Nicméně výhledově se situace příliš nezlepší. Při současném stavu vodovodů a kanalizací a cenách vody v severních Čechách bude trvat výměna infrastruktury při současném tempu Severočeské vodárenské společnosti asi dalších 133 let.

autor: Iva Zítková
Spustit audio