V Děčíně začal jarní úklid ulic. Čistící vozy ale většina lidí na silnicích neuvidí

21. březen 2017

Jarní úklid ulic začal v Děčíně. Kvůli stavbě Vilsnické spojky, a s ní souvisejícími dopravními omezeními, musí metací vozy čistit objízdné trasy buď brzy ráno, nebo až večer, aby nekomplikovaly už tak hustou dopravu.

Velký jarní úklid bude ve městě trvat zhruba dva měsíce. „Lidé můžou harmonogram úklidu najít na stránkách města, vždy je tam na měsíc dopředu a aktualizujeme ho na další měsíc,“ vysvětluje mluvčí města Markéta Lakomá.

„Do ulic také vyrazili správci veřejného prostranství, protože odpadků se po zimě objevilo skutečně hodně,“ říká mluvčí Městské policie Tomáš Pavlík a pokračuje: „V současné době máme 10 správců veřejného prostranství, vedení města uvažuje, že počet se bude postupně navyšovat.“

Kromě zametacích aut zkomplikuje dopravu ve městě o víkendu také výměna nefunkčního osvětlení starého mostu. „Musí přijet auto s plošinou a pomocí plošiny se ty ledkové osvětlení, ty pásy, mění,“ upozorňuje mluvčí Markéta Lakomá.

Komplikovaná dopravní situace kvůli stavbě Vilsnické spojky bude trvat až do jara příštího roku. Stavebníci teď pracují na zprovoznění silnice, která umožní řidičům se dostat přímo z Labského nábřeží na výpadovku na Ústí nad Labem. Ta by měla ulevit řidičům na konci měsíce.

autor: dap
Spustit audio