V Děčínské zoologické zahradě v rámci masopustního veselí uspořádali soutěž o nejchutnější koblihu

26. únor 2017

Do letošního ročníku se přihlásilo šest kuchařů a kuchařek, vyhrála kobliha s dvojitou náplní.

První místo získala Danuše Matějková z Kamence: „Ráno jsem zadělala těsto, nechala na topení vykynout a rychle pět minut před odjezdem upéct a odjet,“ prozrazuje svůj tajný recept na úspěch.

Děčínská zoologická zahrada slavila masopust už podesáté. Součástí oslav tam byla tradičně soutěž o koblihového krále.

Paní Jarka připravila pro letošní ročník koblihy z tvarohového těsta: „Doufám že porotě budou chutnat,“ těšila se.

Přihlášené koblihy byly potěchou i pro oko: „Je pravda, ře kreace účastníků bývají často opravdu nádherné. Každý druh je úplně jiný. A vzhled je koneckonců jedna z kategorií, kterou hodnotíme. Pach samozřejmě také chuť nebo náplň,“ popisuje donesené vzorky členka poroty Alena Šotolová.

Každý účastník musí do soutěže přinést tři kusy od každého druhu. Je tedy možné přihlásit víc trojic, ale musejí se něčím lišit.

Nejpřísnějším porotcem byl medvěd: „Nemám rád zběsilé kreace, jako třeba bílá a hnědá čokoláda dohromady,“ usmívá se kostýmovaný porotce Jan.

Na masopustní slavnosti se v děčínské zoo sešlo více než 600 lidí. Společně se pak v průvodu vydali na Masarykova náměstí.

V Děčínské zoologické zahradě v rámci masopustního veselí uspořádali soutěž o nejchutnější koblihu
autor: dap
Spustit audio