V Litoměřicích přibývá lidí nakažených žloutenkou typu A

Mytí rukou je důležité - Foto: Fotobanka Pixabay

Mytí rukou je důležitéFoto: Fotobanka Pixabay

V Litoměřicích přibývá onemocnění žloutenkou typu A. Hygienici výskyt nemoci odhalili v Litoměřicích během letních prázdnin, ohnisko nákazy našli v jedné z ubytoven. Nemocných bylo původně 23, do současné doby jejich počet vzrostl na 34.

„Stává se, že koncem termínu zvýšeného dozoru a sledování kontaktů se objevují nové případy. V Litoměřicích další výskyt žloutenky skutečně stále hrozí, a to i z toho důvodu, že sledovaní i přes nařízený dozor migrují například z Ústí do Litoměřic a bývají často neukáznění,“ uvedla Ladislava Matějíčková z protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice v Litoměřicích. 

Rodiny, kde se nemoc objevila, budou podle Anny Hrohové z litoměřické radnice až do poloviny prosince pod zvýšeným dozorem. 

S epidemií žloutenky se potýká Ústí nad Labem, počet nemocných se blíží 250 a stoupal už několik týdnů. 

Autor:   ČTK
Pořad: Informace ze severu Čech  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 5:45, 6:20, 6:45, 7:20, 7:45, 14:30, 14:40, 15:25, 15:40, sobota-neděle 6:20, 6:40, 7:20, 7:40, 8:25, 8:35, 8:45, 14:15, 15:15, 15:45  |  Délka pořadu: 4 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 22.11.2017 15:30 do 16:35; v ulici Krušnohorská v obci Ústí nad Labem; porouchané vozidlo, očekávejte zdržení; pro poruchu odstavené vozidlo - (v odstavném pruhu ...)
  Od 22.11.2017 14:30 do 16:35; na silnici 27 u obce Most; nehoda; 3x OA, bez zranění
  ulice Skalní, Litvínov, okr. Most, uzavřeno, oprava povrchu vozovky, Od 23.11.2017 00:00 Do 15.12.2017 23:59, Pokračování stavebních prací - ulice Skalní, Jandečkova, Podkrušnohorská, Litvínov položení ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace