V Litoměřicích slavnostně zahájili další sezónu na labské cyklostezce

29. květen 2016

Cyklostezku podél Labe od Krkonoš až k Severnímu moři navštěvuje rok od roku více lidí.

Cyklistům a turistům se v Litoměřicích o víkendu oficiálně otevřela Labská cyklostezka. Ta vede podél řeky Labe z Krkonoš až po Severní moře.

V Ústeckém kraji se letos dočkají cyklisté i pěší turisté nového úseku ale i omezení, kvůli opravám stezky. V celkové délce, která přesahuje 1200 kilometrů, ale půjde o malé omezení.

„Jedeme do Hřenska a zpátky vlakem. Cesta je výborná. Jen úsek z Přelouče do Kolína by potřeboval ještě vylepšit,“ pochvalují si první cyklisté.

Podle Luďka Jirmana z Destinační agentury České středohoří si letos budou turisté moci vychutnat také nový úsek na Litoměřicku. Jedná se o úsek mezi Lounkami a Nučnicemi, který dosud vedl po nepohodlné polní cestě.

Naopak na Děčínsku se cyklostezka v letošní sezoně omezí. „Bohužel jsme nuceni část labské cyklostezky uzavřít, protože je nutné opravit vodovod a postavit opěrnou zeď. Silnice je skutečně v havarijním stavu. Objízdnou trasu jsme vyznačili skrz město,“ říká Markéta Lakomá z děčínského magistrátu.

Pruh pro cyklisty bude vyznačen piktogramy, a ty budou cyklisty navádět na přívoz, který bude po dobu rekonstrukce zdarma.

„V letošní sezoně bychom cykloturisty rádi dovedli také na další krásná místa v České středohoří, ať už na Mukařov, do okolí Bukové hory a Zubrnic,“ vysvětluje Luděk Jirman z destinační agentury. Využít by mohli cyklobusů u lodní linky.

Nový úsek cyklostezky vede z Lounek do Nučnic:

autor: bach
Spustit audio