V Mostě finišují před začátkem školního roku opravy školních interiérů za miliony korun

24. srpen 2016

Školní rok začíná už příští týden ve čtvrtek, ale uvnitř řady severočeských škol jsou stále ještě slyšet vrtačky nebo kladiva. Nejinak je tomu i v Mostě, který letos zaplatí za opravy ve svých školách zhruba 13 milionů korun.

Například na 14. základní škole vrcholí přestavba sociálních zařízení. Právě toalety totiž potřebovaly zrekonstruovat nejvíc.

„Nejvíc nás trápilo sociální zařízení, více než 40 let staré. Takže jsme začali na jednom pavilonu právě s tímhle, 1. Července nastoupili zároveň s tímhle na vzduchotechniku, na nucené odvětrávání všech sociálních zařízení v celém domě,“ potvrdila ředitelka školy Jana Klanicová.

Dveře od školy si podávali řemeslníci mnoha profesí po celé prázdniny. „Máme hotové PVC, máme hotové velké malování. Doufám, že to všechno stihneme tak, jak si plánujeme,“ dodává Klanicová.

V to věří i na dalších základních i mateřských školách v Mostě. Podle mluvčí magistrátu Aleny Sedláčkové letošní investice do škol dosahují na 13 milionů korun.

„Elektroinstalace na základní škole Okružní, malířské a lakýrnické práce ve škole Jakuba Arbesa. Práce probíhaly i v základní umělecké škole a samozřejmě nezapomínáme ani na naše mateřinky,“ vypočítává Sedláčková.

Kromě Mostu investovala během prázdnin do škol i menší města. Například v mateřince v sousedních Obrnicích mají novou elektroinstalaci, nové podlahy a sanitární techniku.

autor: Jan Beneš
Spustit audio