V Mostě začala stavba netradičního silničního mostu. Bude připomínat ústecký Mariánský most

21. červenec 2017

V Mostě pokračuje stavba silničního mostu, který spojí město s areálem kolem jezera Most. Kvůli tomu je uzavřený nájezd ze silnice I/13 u oblastního muzea a omezený provoz na železniční a tramvajové trati. Dopravní omezení potrvá do konce roku. Ještě letos začne stavba dalších cest u mosteckého jezera. Veřejnosti se areál otevře v polovině příštího roku.

Dělníci čistí na patách mostních podpěr armatury před betonáží. Ve vysokých teplotách tady na stavbě mostu dělníci pracují jen do tří hodin odpoledne.

„V současné době probíhá pilotáž pro realizaci pilířů mostní konstrukce, která se nám napojí na stávající most a dále přes řeku Bílinu a kolejiště Českých drah a dopravního podniku,“ pokračuje vedoucí odboru zadávání veřejných zakázek magistrátu v Mostě, František Jirásek.

Nový most by měl zaujmout svým technickým řešením: „Jedná se o zavěšenou visutou mostní konstrukci, která nemá v okrese Most obdoby. Další podobný vede přes Labe v Ústí nad Labem,“ dodává Jirásek.

Práce na novém mostě

Silnice by měla být hlavní páteřní komunikací, která uleví provozu na hlavnímu tahu mezi Mostem a Litvínovem.

Stavbaři chtějí silnici dokončit v polovině příštího roku. Na dokončení silnice z Mostu na Braňany a Mariánské Radčice bude navazovat další etapa budování cest kolem jezera Most.

Samotný areál jezera by se měl veřejnosti otevřít v polovině příštího roku.

autor: Jan Beneš
Spustit audio