V Oseku otevřeli nové lanové bludiště - mezi kmeny stromů, až 7 metrů nad zemí

14. srpen 2015

Osek na Teplicku má novou atrakci - nedaleko koupaliště si můžete vyzkoušet, jak se cítíte tři, nebo i sedm metr nad zemí – můžete se přitom projít po lanovém bludiště mezi kmeny stromů. Právě dnes (14.8.) se otevírá. Na vyšší z cest jsou i různé překážky.

Bludiště si vyzkoušely děti z osecké školky a také reportérka Gabriela Hauptvogelová.

„Vyšplhala jsem se ještě o patro výš a tady už se musím prodrat skrz různá lana. Jsou tu různé nástrahy. Tady mám prolézt tou dírou? Já jsem na to nějaká velká,“ popisuje redaktorka Gabriela Hauptvogelová. Lanové bludiště si prolezla s Petrem Šílou, vedoucím správy městských sportovišť v Oseku.

„Momentálně jsme 7 metrů nad zemí. Nikam nespadneme, všude kolem jsou sítě. To první patro, které je ve výšce 3,5 až 4 metry je takové vyhlídkové, aby to zvládl každý. To druhé je náročnější, ale myslím si, že to zvládne každé dítě nebo zdatný dospělý,“ popisuje Šíla.

Cesty jsou přichycené ke kmenům a k dalšímu vede už jen síť a kláda. Přejít po kládě zavěšené v síti není moc příjemný pocit. V dalším úseku jsou na rozhoupané lávce rozhoupané schody. Dětem to ale jde.

Je tu s nimi i učitelka Kamila Vernerová. Vrchní patro s dětmi několikrát prolezla. Jaké to pro ní bylo? „Spíš to bylo jednodušší pro děti, protože občas, když jsem musela pod něčím prolézt, tak to bylo docela náročné. Ale je to legrace, líbí se mi to,“ konstatuje učitelka.

Do konce prázdnin je lanové bludiště v Oseku otevřené od 8 do 20 hodin. V září jen do 18 hodin a od října je provozní doba omezená od 10 do 15 hodin.

autor: hau
Spustit audio