V Teplicích je nepravděpodobnější vznik koalice ODS, ČSSD a TOP 09

Primátorem Teplic zřejmě zůstane Jaroslav Kubera z ODS. V čele města by ho měla podpořit vznikající koalice ODS, ČSSD a hnutí Moje Teplice - TOP 09. Strany podle lídra TOP 09 pracují na programových shodách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senát schválil ústavní žalobu na Klause pro velezradu. Jaroslav Kubera

Senát schválil ústavní žalobu na Klause pro velezradu. Jaroslav Kubera | Foto: Filip Jandourek

Trojkoalice by měla v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu 13 hlasů a potřebuje tak podporu minimálně jednoho zastupitele, který kandidoval za jiné uskupení. Právě takovou spolupráci potvrdil Petr Měsíc z TOP 09.

Post primátora by tak znovu mohl obsadit starosta Jaroslav Kubera z ODS, který lázeňské město vede už 20 let.

Kubera to, že bude obhajovat primátorský post, nepotvrdil ani nevyvrátil. Složení budoucí koalice nechce komentovat. Potvrdil jen, že dál vyjednává o programu pro příští čtyři roky.

"Ladíme program tak, abychom získali podporu i ostatních volebních stran. Děláme průřez ze všech programů, takže všechny volební strany se tam najdou. Očekáváme tedy podporu od těch, kteří zrovna nebudou radní," řekl.

Část zastupitelů už Kuberu nechtěla

Vyjednávání v Teplicích ztížila podmínka, kterou si hned po volbách dalo hnutí ANO a Volba PRO! Teplice, tedy že primátorem už nemá být Kubera. Obě hnutí tak pravděpodobně skončí v opozici. TOP 09 potvrdila, že je připravena Kuberu v čele města podpořit.

Nově zvolení zastupitelé se poprvé sejdou v pátek 7. listopadu. Kromě nového vedení města budou volit i členy komisí.

Komunální volby v Teplicích vyhrála ODS. Hlasovalo pro ni 26,74 procenta voličů a v zastupitelstvu bude mít osm křesel. Druhá Volba pro Teplice dostala 20,4 procenta a získá šest zastupitelů. Třetí ANO 2011 bude mít za 15,63 procenta hlasů čtyři křesla.

V zastupitelstvu zasednou i tři členové KSČM s 10,49 procent, tři sociální demokraté s 10,33 procenta, dva zástupci koalice Moje Teplice - TOP 09 (6,50 procenta) a jeden zástupce hnutí Pro sport a zdraví - Teplice (5,38 procenta).

ČTK, Iva Zítková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme