Václav Chalupa pomáhá 'cákalům', připravuje kanoistické ME v Račicích

Mezi rychlostními kanoisty a veslaři panuje dlouhé roky rivalita. Ti první se druhým smějí, že couvají, a naopak si musejí vyslechnout, že jsou to cákalové. Proto je pikantní, že ME rychlostních kanoistů pomáhá v severočeských Račicích připravovat jeden z nejznámějších českých veslařů Václav Chalupa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Chalupa

Václav Chalupa | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

„Opravuju vesla, dělám lodičky. Veslařské, kanoistické i dračí lodě. Ale jsem tu pořád míň a míň, hlavně podle toho, jak je potřeba. Je to záležitost mého osobního volna,“ dává nahlédnout do své dílny olympijský medailista Václav Chalupa.

Opravování lodí, pádel či vesel v obří dílně je totiž pro něj spíše radost nad rámec jeho pracovních povinností. V organizačním výboru mistrovství Evropy, které začne už ve čtvrtek, má na starosti dopravu, takže v saku obchází různá jednání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Den plný příprav na kanoistické ME v Račičích strávil s Václavem Chalupou reportér ČRo Jan Suchan

Poté se převtělí do role správce areálu a převleče se do montérek. Přes zimu i v prvních jarních měsících čistí břehy, kácí stromy a náletové dřeviny. „Je potřeba to aspoň částečně dát do pořádku, aby nám tam trenéři nepadali přes větve,“ říká 47letý bývalý skifař.

„Až doděláme všechno na place, čeká mě kancelář, kde mám rozdělanou dopravu,“ musí plánovat svůj další program, zatímco opět vibruje telefon. Během dne totiž stříbrný medailista z Barcelony 1992 vyřídí i několik desítek telefonátů.

Mistrovství Evropy kanoistů začíná v severočeských Račicích ve čtvrtek slavnostním zahájením. Druhý den jsou na programu úvodní rozjížďky a závodit se bude až do neděle.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme