Ve Všechlapech na Teplicku pokračují ve staré tradici - obnovili neckyádu na tamní přehradě

30. srpen 2015

Vodní nádrž ve Všechlapech na Teplicku se v závěru prázdnin proměnila v závodní plochu. V rámci 2. ročníku Všechlapské neckyády se sešli autoři plavidel, se kterými měli za úkol přeplavat tamní přehradu. Chtějí tak navázat na tradici, která skončila před třiceti lety.

Ve Všechaplech poblíž Zabrušan na Teplicku proběhl 2. ročník Všechlapské neckyády. Byla tam zajímavá plavidla, například model hasičské tatry nebo raketa americké vesmírné agentury NASA. Trasu závodu popsal pořadatel Aleš Kokoška. „Start je s výstřelem děla, vede přímo doprostřed přehrady, kde je bójka a zase zpátky na start.“

Neckyáda ve Všechlapech

Za zvuku hasičské sirény odstartovalo 15 „přehradoplavců“. Závodila různá plavidla - kosmonauti, půjčovna lodí, hasiči, Méďa Béďa, Štičí expres nebo Necky Áda. Nikdo se při klání neutopil, pouze jeden ze závodníků musel doplavat.

Neckyáda ve Všechlapech navazuje na už historickou tradici. „No tady už před třiceti lety bylo, pak to skončilo a my na to teď navazujeme“. Uvedl Aleš Kokoška. Netradiční závod ve Všechlapech bude i příští rok. Už teď je ale jasné, že vyhráli všichni. Podtitulem letošní neckyády totiž bylo neutopit se a přežít.

Neckyáda ve Všechlapech
autor: bach
Spustit audio