Vladimír Růžička povede i extraligový Chomutov, smlouvu má na 10 let

Kouč hokejové reprezentace Vladimír Růžička bude trénovat i na klubové úrovni. Na deset let podepsal smlouvu s Chomutovem, který ve skončené sezoně znovu postoupil do extraligy. V klubu už působil jako konzultant.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička dnes nominaci vybírá, před 30 lety o místo v týmu musel tvrdě bojovat

Vladimír Růžička dnes nominaci vybírá, před 30 lety o místo v týmu musel tvrdě bojovat | Foto: Filip Jandourek

„Majitelé klubu chtěli záruku koncepčnosti a kontinuity práce realizačního týmu, i proto přistoupili k podpisu takto nezvykle dlouhé smlouvy,“ vysvětlil Českému rozhlasu 10letý kontrakt Libor Kult z marketingového oddělení Pirátů.

51letý Vladimír Růžička tak bude v příští sezoně zřejmě působit u dvou týmů. Kromě Chomutova také v březnu podepsal novou roční smlouvu jako trenér národního týmu.

Už dříve ale trenér prohlásil, že chce trénovat i na klubové úrovni. „Chybí mi práce s mužstvem každý den. Piplat se s hokejem, tréninky, zápasy,“ svěřil se při podpisu smlouvu s reprezentací.

Piráty doposud trénoval Břetislav Kopřiva, který se přesouvá do pozice asistenta, pomáhat bude na střídačce také Jan Štastný.

Vladimír Růžička je trenérem dvojnásobných mistrů světa z let 2005 a 2010, v neděli skončeném šampionátu skončil tým pod jeho vedením čtvrtý. V letech 2003 a 2008 také dovedl k titulu pražskou Slavii.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme