Záchranáři v Roudnici nad Labem mají novou základnu, blíž k dálnici D8

17. červen 2016

Roudnice nad Labem na Litoměřicku má od 17. června novou základnu záchranné služby. Záchranáři sídlí u tamního letiště. Rychleji se tak dostanou k dálnici D8 i do města. Ročně přitom vyjíždějí ke zhruba třem tisícům 3 000 případů.

Bývalá záchranná služba sídlila v centru Roudnice nad Labem v pronajaté budově. „Tady jsme konečně ve vlastním, navíc to máme všude blíž,“ pochvaluje si řidič záchranky Stanislav Moravec

„Budovy záchranné služby procházejí plošnou modernizací. Toto je už osmý objekt, který byl buď kompletně zrekonstruovaný, nebo nově postavený,“ konstatuje ředitel ústecké krajské záchranky Ilja Deyl.

Nová budova vyšla na víc 17 milionů korun. Při výběru pozemku hrála roli jeho malá vzdálenost od D8. „Musíme počítat s tím, že bude daleko vyšší frekvence na D8, a s tím i, bohužel, vyšší nehodovost. Musíme s tím počítat,“ dodává Deyl.

Jedna z posledních základen, která ještě na modernizaci čeká, je v Lovosicích.

„Tam jsme bohužel v záplavovém území. V tuto chvíli čekáme, až nám stát poskytne pozemek, který máme vytipován vedle nové stavby hasičské zbrojnice. Ta investice tam bude ale vyšší než v Roudnici, protože pozemek, který jinak perfektně vyhovuje, má špatné podloží,“ dodává Petr Severa, vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje.

autor: bach
Spustit audio