Zastupitelé Ústí nad Labem nepodpořili výzvu vládě o zachování limitů těžby uhlí

Vedení Ústí nad Labem se nepodařilo v zastupitelstvu prosadit výzvu vládě za zachování těžebních limitů. Radní zároveň vládu žádají, aby horníkům pomohla s přechodem na jiné zaměstnání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uhelné rypadlo

Uhelné rypadlo | Foto: Daniel Mrázek

Z 18 přítomných koaličních zastupitelů hnutí ANO 2011 a PRO! Ústí, ale nakonec ruku pro výzvu zvedlo jen 12 lidí. Další dva byli z opoziční TOP 09.

„Dochází k určité restrukturalizaci strojního, chemického průmyslu a tak dále. To je prostě problém celého státu a nemůžeme vytrhnout pouze horníky,“ řekl zastupitel Radim Bzura (TOP 09), který považuje zachování limitů za politické rozhodnutí.

„Jsme jedni z největších vývozů elektrické energie v Evropě. Takže uhlí, ani tu energii v tento okamžik nepotřebujeme. A pokud je budeme potřebovat za 100 let, tak ať si o ton naši vnuci a pravnuci rozhodnou.“

Proti výzvě za zachování těžebních limitů byli čtyři komunisté. Argumentují hlavně tím, že těžba pomůže zachovat pracovní místa.

Vláda o limitech těžby rozhodne nejdříve v červenci, říká Mládek

Číst článek

Výsledky voleb do městského zastupitelstva - Ústí nad Labem | Foto: Český rozhlas

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme