Zima si sice dává na čas, ski areály v Krušných horách jsou přesto na sezónu připravené

21. prosinec 2015

Počasí zatím příliš nenapovídá, že by měla být zima. I přesto jsou všechna lyžařská střediska v Krušných horách připravena. Na řadě míst nakupovali nové vybavení a opravovali nebo vylepšovali to stávající. Nejlepší přírodní podmínky má v tuto chvíli lyžařský areál na nejvyšším vrcholu Krušných hor, Klínovci.

„Největší investice proběhly v předchozích 3, 4 letech, teď se soustředíme na zvyšování kvality,“ shrnuje situaci skiareálu na Klínovci Adam Svačina.

Se sousedním saským areálem pod Fichtelbergem teď tvoří společný systém pro sjezdové lyžování, který v regionu nemá obdoby.

„Dohromady máme 33 kilometrů sjezdovek na jeden skipas,“ upřesňuje Svačina.

Za jednodenní skipas pro dospělého zaplatíte 680, za dítě 540 korun. Permanentky můžete nově také koupit prostřednictvím internetu.

V dalších krušnohorských ski areálech také pracovali na vylepšení. Například na Bouřňáku na Teplicku.

V Telnici na Ústecku finišují se stavbou nové lanovky

„Nainvestovali jsme nějaké finanční prostředky do oprav. Ať už u lyžařských vleků nebo osvětlení,“ říká Petr Benda z NS LEV 21, který zastupuje zimní středisko Bouřňák na Teplicku.


Za celodenní jízdné zaplatí dospělí 390 a děti 120 korun. Vedle šesti sjezdovek nabízí okolí Bouřňáku také vyžití pro běžkaře.

Na zimu už jsou připraveni také ve Ski areálu Telnice na Ústecku. Tam zaplatí dospělí za skipas na celý den 490 a děti 420 korun.

„Nakoupil se nový kompresor a taky chladící věže, abychom si předchladili vodu na zasněžování,“ vysvětluje Ivan Soukup z telnického ski zimního střediska.

S výjimkou Klínovce je právě sníh to hlavní, co připraveným areálů v Krušných horách chybí. Sezóna na přelomu roku je přitom pro řadu areálů klíčová.

Spustit audio