Zklidnění dopravy by v příštím roce mohly přinést úpravy dvou důležitých křižovatek na Ústecku

11. prosinec 2015

V příštím roce by se mohla doprava na Ústecku výrazně zklidnit. Chystá se totiž úprava dvou frekventovaných křižovatek. Vedle stavby nového kruhového objezdu v Přestanově na Ústecku vyroste nový kruhový objezd také v ústeckých Předlicích.

Objezd by měl pomoci nepřehledné situaci po změně předností v křížení ulic Majakovského x Hrbovická a Tovární. Tedy na silnici z Ústí do Chabařovic a do Trmic. Práce vyjdou na zhruba 27 milionů korun.

„Samozřejmě počítáme s tou investicí. Finanční prostředky na to máme připraveny,“ říká nezařazený náměstek ústecké primátorky Pavel Dufek.

Na stavbě se bude podílet také Ústecký kraj. Současně se stavbou kruhového objezdu opraví SVS v místě také kanalizaci a vodovod.

Kruhová křižovatka vyroste i v Přestanově

Další úprava čeká také křižovatku silnic Krupka - Chabařovice a Teplice - Děčín. V Přestanově na Ústecku vyroste nový kruhový objezd na silnici první třídy číslo 13.

„Rada Ústeckého kraje schválila smlouvu na stavbu kruhového objezdu a ŘSD má stavbu v plánu na začátek příštího roku,“ uvedla Lucie Dosedělová z Ústeckého krajského úřadu. Nový kruhový objezd by měl v obci výrazně zvýšit bezpečnost.

„V obci by se zlepšil výjezd a také by se zvýšila bezpečnost přecházení a zvýší se i komfort pro chodce, protože vybudujeme i chodníky,“ říká starostka Přestanova Miroslava Bechyňová ze Strany svobodných občanů.

Na stavbě za zhruba 20 milionů korun se bude přímo obec také podílet.

„My dokonce už máme hotové výběrové řízení. Chodníky nám postaví za 2.236.000, ale budeme k tomu muset udělat delší chodník, takže uspořádáme ještě jedno výběrové řízení a o to se ta částka navýší,“ dodává starostka Přestanova Miroslava Bechyňová.

Pokud půjde vše podle plánu, měla by stavba nového kruhového objezdu skončit v listopadu příštího roku.

autor: bach
Spustit audio