Změny v ústecké MHD začaly platit. Jak u jízdenek, tak i u časových kuponů

11. prosinec 2017

Ústecká MHD udělala další krok k podmínkám Dopravy Ústeckého kraje. Dnes (11. 12.) je první pracovní den, kdy cestující pocítí změny naplno.

Přestala například fungovat 24hodinová jízdenka. Nově bude platit jen do 4 hodin ráno následujícího dne, nezávisle na čase označení.

Novinkou je také možnost koupení integrované jízdenky pro cestování mezi městy – Dopravní podnik města Ústí nad Labem ale ještě nemá elektronický odbavovací systém, takže zatím nelze u řidiče MHD chtít lístek třeba do Děčína. Koupení integrované jízdenky je zatím tedy možné jen v zákaznickém centru v Revoluční ulici.

Další novinka se týká časových kuponů do okolních obcí. Lidé, kteří jezdí do Řehlovic, Stebna, Habrovan, Chabařovic, Dubice a Krupky, už si nebudou muset, například je čtvrtletní ¨mu kuponu na MHD, přikoupit další kupon do druhé zóny – nově dostanou za stejnou cenu jeden kupon, se kterým budou moci jezdit jak MHD, tak i do vyjmenovaných obcí. Nový kupon navíc bude přenosný.

Studenti, kteří mají průkazku Dopravního podniku města Ústí nad Labem, na kterou si tyto časové kupony pořizují, budou muset počítat s výdajem navíc na novou průkazku a ověření nároku na slevu – celkem 70 korun. U dětí do 15 let dají rodiče za novou průkazku jen 10 korun.

autor: hau
Spustit audio