dTest: Letní pneumatiky

5. duben 2013

Na jaře bychom měli dopřát svému automobilu to správné letní obutí. Ostatně – děláme to přece v zájmu vlastní bezpečnosti! Jak si vybrat ty správné gumy? Záleží na jejich dobré přilnavosti na mokré vozovce, ale i cena je pro českého spotřebitele důležitý faktor. Co ukázal aktuální průzkum časopisu dTest?

„Nejhorší hodnocení dostaly pneumatiky čínských značek...“ konstatuje právní poradce časopisu Miloš Borovička. Ty dokonce zcela selhaly v testu brzdění a ovladatelnosti na mokré vozovce. Dovozci obou typů pneumatik slíbili stažení těchto výrobků z trhu.

„Jako nebezpečné byly označené i italské pneumatiky Marangoni Berzo a francouzské Kleber Dynaster HP3.“ dodává Borovička.dTest se při testu pneumatik zaměřil na nejpoužívanější rozměry – 15palcové a 17palcové, z nich pak na ty nejprodávanější na evropském trhu.

„Překvapivý byl pro nás špatný výsledek pneumatik Kleber – levnější značky koncernu Michelin. Pneumatiky značky Michelin se ale na druhou stranu staly vítězi kategorie s pneumatikami Michelin Energy Saver.“ dodává Miloš Borovička.

Kompletní výsledky testu můžete najít na stránkách časopisu dTest.

Spustit audio