Zámek v Klášterci nad Ohří? Atraktivní cíl pro malé i velké!

8. duben 2014

Někdy je obtížné se shodnout na cíli rodinného výletu - taťka má jiné zájmy než maminka a ještě se musí myslet na to, aby se nenudily děti. Zámek v Klášterci nad Ohří uspokojí všechny.

Do 18. května je tu výstava legendární stavebnice Merkur, která jako stvořená pro malé i velké kluky nebo expozice ze sbírky loutek rodiny slavného českého loutkáře Matěje Kopeckého.

Pro děti je připraven speciální Pohádkový okruh se skřítky, vílami a dalšími pohádkovými postavami z dílny Vítězslavy Klimtové.

Samotný zámek má také co nabídnout – 21 sálů vám nabídne dokonalý přehled po historii porcelánu v Čechách i ve světě – k vidění jsou vzácné kousky z Japonska, Číny i ukázky historického evropského porcelánu.

Až se nabažíte porcelánové krásy i historie, můžete se projít zámeckým parkem – na 10 hektarech je tu k vidění na 220 druhů stromů a také zajímavé stavby z dílny Josefa Brokoffa.

Zámek v Klášterci nad Ohří je jedním z mála zámků, které jsou otevřeny celoročně, krom pondělků je v létě přístupný od 9 do 17 a v zimě od 9 do 15 hodin.

20.dubna chystá klášterecký zámek Porcelánové velikonoce - budou pohádky, hudba, výtvarná velikonoční dílna, taky soutěže o nejhezčí kraslici, pomlázku a Moranu. Nakonec průvod odnese Moranu do řeky Ohře, aby zima definitivně odešla. Jste srdečně zváni!

Spustit audio