Dobrý holicí strojek pro muže má měkké planžety. Po zmáčknutí prstem se lehce prohnou

22. červen 2015
Jak správně nakupovat

První otázka, kterou si musíte položit, než půjdete koupit nový elektrický holicí strojek je, čím jsem se holil doteď?

Pokud jste používali holicí strojek s klasickou planžetou, bude si vaše pokožka těžko zvykat na kruhovou frézku. Jestliže jste zvyklí holit se žiletkou nebo břitvou a toužíte po změně, sáhněte po strojku s planžetami. Frézkový holicí strojek je vhodný pro muže, kteří s ním už mají nějakou zkušenost.

Podle čeho volit mezi planžetovým a frézkovým holicím strojkem?
"Jde o to, že vaše pleť už je přivyklá určitému „zatížení“ a i růst vašich vousů se přizpůsobil podle dosavadní péče," vysvětluje provadač elektrozboží Jakub Erben. "Pokud tedy nestojíte o nepříjemná překvapení, držte se principu „podobný k podobnému“. Mokré holení a starý planžetový strojek můžete nahradit moderním planžetovým přístrojem, frézku frézkou."

Výhodou elektrického holení je, že se můžete volně pohybovat po bytě a nejste závislí na vodě. Pokud máte strojek na baterie, jste ještě mobilnější. Holení elektřinou je rychlejší a nemusíte dělat tolik tahů. Břity mají delší životnost, takže ušetříte na žiletkách.

Jak poznáte, že jde o kvalitní strojek, ačkoli nemáte žádnou nebo jen malou zkušenost s elektrickými holicími strojky? "Dívejte se na tvar břitu nebo planžety a jejich počet. Více planžet lépe oholí než jedna. Prohlédněte si také výkyvnou hlavu strojku - dražší přístroje ji mají pružnou, takže lépe kopíruje tvář. U těchto strojků najdete navíc také dostřihávací planžetu," radí Jakub Erben.

I úpravy vousů se řídí módními trendy.
Čím dál častěji se muži neholí úplně dohladka, ale vousy pouze zastřihávají. Moderní je třídenní strniště. Aby ale působilo upraveně, vousy se zastřihávají speciálními strojky anebo holicími strojky se speciální zastřihávací hlavicí. Pokud tedy chcete být in, nezapomeňte se v obchodě informovat i o tomto vybavení.

autor: Veronika Dašková
Spustit audio