Dámy, pozor! Vhodné plavky zamaskují případné nedostatky a zvýrazní vaše přednosti

19. červenec 2016
Jak správně nakupovat

Plavky jsou v létě neoddělitelnou součástí šatníku. Jak takové plavky vybrat, aby lichotily postavě? Kam chceme přitáhnout pozornost, tam by měla být barva, průstřih nebo výrazný vzor. Řasení zas umí skrýt nerovnosti a mírné obliny.

V dnešní době jsou moderní výrazné vzory, plavky střihu bandeau, tankiny, a co ženy obzvlášť vítají, je vyztužení u plavek.

Bandeau znamená plavky bez ramínek. Upřednostňují ho mladší ženy s pevnými prsy. Tankiny jsou vlastně takové plavky s trikem, kde tričko nahrazuje plavkovou podprsenku, tudíž zakrývá tělo. Proč volit tankiny a ne plavky v celku? Když se chcete opalovat, tričko od tankin si můžete vyhrnout – to vám žádné jednodílné plavky neumožní.

Jak zakrýt nedostatky postavy?

Víc prostřižené kalhotky prodlužují nohy, kalhotky širší na boku opticky schovají širší boky. Vždy platí, že když chceme odpoutat pozornost od některé části těla, uděláme to tak, že přitáhneme pozornost k té části těla, kterou vnímáme jako pěknou.

Například právě ženy s většími boky zvolí přes boky barevně nezdůrazněné kalhotky, zato podprsenka (nebo horní díl plavek) by měl barvami hýřit. Zrovna tak jako výrazné barvy přitahují pozornost vzory.

bikini

Bříško pomohou zamaskovat kalhotky s řasením, hitem poslední doby jsou i kalhotky s vyšším lemem v pase. Když se žena opaluje na dece, není nic snazšího, ohnout je v pase tak, aby bylo slunci vystaveno co nejvíc kůže, v případě, že půjde „korzovat“, vrchní část kalhotek vytáhne zpět.

Stylistka společnosti Triola Žaneta Ilutanová radí: „U jednodílných plavek jsou dobré šikmé pruhy nebo vzory v horních částech plavek, průstřihy upozorní na „vhodnou“ část těla.“

Jaký může být vrchní díl plavek a pro koho se hodí, to se dozvíte zde.

autor: Veronika Dašková
Spustit audio