Přírodní afrodiziaka ve vás probudí milostnou touhu, zkuste kotvičník i damiánu

9. březen 2016
Jak správně nakupovat

Mrkev, celer, petržel, aby dlouho vydržel. Toto pořekadlo zná asi každý. Ne každý ale zná bylinky, které sexuálně navnadí pány i dámy. A většinou stačí málo – uvařit si z nich čaj…

Bylinky, které mohou pomoci k dobrému sexuálnímu životu, opravdu existují. Pro pány je to určitě kotvičník, který napomáhá produkci testosteronu, mužského pohlavního hormonu, bez něhož se milostné hrátky neobejdou. Kotvičník navíc pomáhá mužům, kteří cvičí, protože funguje při zpevňování svalů.

Řekněme si upřímně, ani ženy nebývají na milostné hrátky vždy naladěné. Pro ně je vhodný čaj z damiány. Damiána neboli pastala rozprostřená je bylinka, která se zatím ve formě kapslí nevyrábí.

Tajemná rostlina z And

Muži i ženy mohou využít vlastností macy, peruánské rostliny z And. Je to vlastně hlíza, kterou tamní indiáni používají jako zeleninu. Ovlivňuje psychiku i fyzično. Macy je mnoho druhů, od bílé po černou, dokonce existuje maca quinua na podporu plodnosti. Evropané se těžko dostanou přímo k hlíze, většinou je k nám dovážena maca ve formě prášku nebo tablet. Nejjednodušší je užívání tablet, protože si nemusíme lámat hlavu s vážením, dávka je dána velikostí tablety.

Duševní pohoda díky mučence, meduňce a třezalce

Podmínkou pro spokojený sexuální život je nejen zdraví fyzické, ale i psychická pohoda. Potvrzuje to i zkušená bylinkářka Venuše Studničková: „Fyzická zdatnost je nám k ničemu, když nemáme v pořádku hlavu. Tu hlavu neboli psychiku, tu naši dušičku, která je někdy stísněná, si můžeme napravit a napomoct bylinkami na uklidnění, nebo si můžeme dát samotnou mučenku, meduňku, třezalku, udělat si z toho prostě takový relax.“

Meduňkový čaj pomůže na zklidnění mysli

Dámy, pokud užíváte antikoncepci, třezalce se vyhněte

K uvolnění může přispět také levandule, například v kapkách. Pozor na třezalku! Na ní by měly zapomenout ženy, které užívají antikoncepci. Třezalka totiž snižuje účinnost antikoncepce a mohlo by dojít k (ne)milému překvapení.

autor: Veronika Dašková
Spustit audio