Buřtguláš (s okurkou)

Jeden z českých vynálezů, hodných evropské pozornosti...

Suroviny: Půl kg špekáčků, 2 cibule, 3-4 nakládané okurky, pepř, mletá paprika, sůl, hořčice, trochu hladké mouky na zahuštění a kousek sádla na základ.

Pracovní postup: V kotlíku rozpustíme sádlo, na něm do zlatova osmahneme půlkolečka buřtů a teprve potom přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme a přidáme nadrobno nakrájené okurky, okořeníme, osolíme a produsíme, pak zaprášíme moukou, zalijeme vodou a povaříme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.