Buřtguláš (s okurkou)
Jeden z českých vynálezů, hodných evropské pozornosti...
Suroviny: Půl kg špekáčků, 2 cibule, 3-4 nakládané okurky, pepř, mletá paprika, sůl, hořčice, trochu hladké mouky na zahuštění a kousek sádla na základ.
Pracovní postup: V kotlíku rozpustíme sádlo, na něm do zlatova osmahneme půlkolečka buřtů a teprve potom přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme a přidáme nadrobno nakrájené okurky, okořeníme, osolíme a produsíme, pak zaprášíme moukou, zalijeme vodou a povaříme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.